Benito Hiwat

Benito Hiwatbenito

Benito Hiwat is eigenaar van organisatie advies bureau Faro Training & Coaching en van vitaliteits en lifestylestudio Mpoweryourbody.

Mensen verbinden en nóg beter maken is zijn passie. Zijn achtergrond/passie  is psychologie (arbeid en organisatie), voeding en beweging. Hij is tot z’n begin 20 jarige leeftijd gymnast geweest en heeft zich vervolgens gestort op diverse studies waaronder Marketing (HBO) en Psychologie (WO). Op de universiteit werd hij getriggerd om training en coaching meer te gaan benaderen vanuit verschillende invalshoeken (gedragingen en gedachten van mensen .  Hij begreep al snel dat het de emoties zijn die belemmerend zijn voor het behalen van resultaten. Hij ziet training niet als doel maar als middel. Om hiermee aan de slag te gaan is hij begonnen met een testfase (2004). Hij is nieuwsgierig naar mens in organisaties vandaar ook zijn master keuze.

Enthousiast doch doortastend is zijn stijl. Hij traint Teams (Together Each Achieve More) & individuen middels zijn eigen ontworpen methodiek; “Feel, Be & Do-good” en als personal trainer/psycholoog assisteert hij mensen in de reis naar wat ze echt willen en waar zij echt gelukkig van worden. Benito is direct op de inhoud maar zacht op de relatie. ‘Als je in de dikke Van Dale de betekenis van no-nonsense opzoekt dan zou je daar zomaar een foto van Benito kunnen zien staan’ aldus één van zijn beste vrienden.

‘Ik zie training als een middel niet als doel op zich, een middel om jouw persoonlijke doelen te realiseren. De mensen in mijn organisatie zijn ervaringsdeskundig èn kundig middels opleiding en/of training in de breedste zin des woords. Dit is daarom ook de rede waarom ik zorgvuldig te werk ga bij het samenstellen van een team, of dit nu voor de studio is of voor het geven van incompany trainingen bij mijn een opdrachtgever. Ik vind het uitermate belangrijk dat alle mensen met wie ik samenwerk de content (beleving) van de klant (her)kennen, daarom vind je in mijn team niet alleen een trainer of een psycholoog, een voedingsdeskundige en een arts die hun vak verstaan maar net even meer inzicht hebben in onze doelgroep omdat zij ooit ook eens voor de keuze hebben gestaan waar jij wellicht nu ook bent aangekomen.

Als je met ons gaat samenwerken dan koppelen we je aan een professional die niet alleen weet wat hij/of zij zou moeten doen volgens “het boekje” maar ook daadwerkelijk weet wat een klant/cliënt mee maakt. Bij mij zelf moet ik eerlijkheids halve bekennen dat ik het meeste klik bij mensen die de bodem hebben geraakt en er helemaal klaar mee zijn waar ze op het moment staan, bereid zijn om alles (in redelijkheid natuurlijk) te doen om hun persoonlijke/fysieke doelen te behalen. Het valt me op dat wat je doet van minder belang is, het is vooral hoe je het doet. Afvallen en of sterker fitter worden is echt geen hogere wiskunde laten we daar geen doekjes omwinden. Ik doe niets exotisch of spannends maar ik benader het behalen van je doelen vanuit een drietal dimensies: Feel good, Look good & Be/Do good. Dit instrumentarium heb ik in 2005 ontwikkelt. Het feit dat ik dit nog steeds gebruik zegt meer dan genoeg.

Feel good
Als jij je goed voelt dan heb je meer energie om eea aan je uiterlijk te willen doen.  Een  situatie die vaak voorkomt;  je wil er eerst goed uitzien en vervolgens ga je er dan vanuit dat je je goed zult voelen. Dit is slechts van korte duur… Stel je eens de volgende situatie voor; een van je beste maatjes zegt tegen je: “ik zie er niet uit” en jij denkt: WAT?! Ik zou een moord doen als ik er maar voor 30% zo uit zou mogen zien!” Dit zegt natuurlijk ook veel over de betrekkelijkheid van alles maar het feit dat je maatje dit niet voelt maakt dat het ook echt niet ervaren wordt. De rede dat je maatje het niet voelt heeft alles te maken met gedrag/overtuigingen. Bij ons zorgen we dat je duidelijk hebt wat jou echt belemmert om datgene te bereiken wat je echt wil en weet je wat het mooie is? Als je dan krijgt wat je wil dan ga je er ook echt van genieten!

Look good
Als je je goed voelt dan heb je meer energie om je bezig te houden met je uiterlijk. Vanuit de gedachte dat wanneer je brein minder belemmeringen /stress ervaart is het eigenlijk helemaal niet zo raar dat je lichaam daar op reageert. We trainen in diverse zones en monitoren dit met een hartslagmeter helemaal niets exotisch aan maar ik durf de uitdaging aan te gaan met hen die al jaren trainen en door monitoring veel meer resultaat bereiken. Het is bij ons dagelijkse kost dat we mensen hebben die verbaasd zijn over hun resultaten en zich achter de oren krabben over eigen verworven trainingsstijlen.

Be/Do good
Gedrag doet gedrag volgen dus als jij een voorbeeld stelt dan volgen anderen en inspireer je anderen. Een soort van positieve ketting reactie/sneeuwbaleffect! Je weet waar je aandachtspunten liggen, beter nog; je weet wat jou altijd heeft weerhouden en je leert van ons hier mee omgaan zodat het geen belemmering meer is, hier ga je gegarandeerd door veranderen, dit deel je automatisch met je omgeving (kinderen, partner, collega’s…) je inspireert hen simpel doordat jij echt jezelf bent geworden. Als jij trots bent op jezelf en blij bent met hoe je eruitziet dan is het niet anders mogelijk dat dit  anderen aansteekt.

Ik kan nog uren doorgaan maar dat wil ik je nu niet aandoen dus mocht je vragen hebben? Denk jij dat onze stijl en visie aansluit bij jou dan ontmoet ik jou heel graag! Bel of mail me: benito@mpoweryourbody.nl of  0617730335 (sms/whatsapp is ook prima mocht je de drempel hoog vinden, wat helemaal niet zo raar is!)’